ремонт канализации

20 травня через Верховної Ради відкликали законопроект, який дозволив би підприємству КП «Миколаївводоканал» продовжити співпрацю із Європейським банком. Це в свою чергу, може призвести техногенної аварії в місті в будь-який момент. Труби використовували свій ресурс ще 20 років тому, а очисні споруди розсипаються. Кредитні кошти, в свою чергу, мали піти на реконструкцію та оновлення мереж водопостачання та водовідведення.

По словами співробітника «Миколаївводоканал» Ірини Кірсанової – 33 кілометри залізобетонних труб каналізації розсипаються. У будь-який час машини можуть опинитися під землею а навколишні будинки затоплять стоки. Верхній звід колектора, який схильний до газової корозії, дає просідання колектора. Це і спричиняє, що ми бачимо провали в грунті і просідання асфальту на проїжджій частині. Вона зазначила, що залізобетонні труби повинні були замінити ще 20 років тому, але в міста постійно не вистачало грошей. Водоканал планував взяти гроші в Європейському інвестиційному банку, але адміністрація президента відкликала з Верховної Ради законопроект, який дозволив би взяти підприємству кредит під мінімальні відсотки, – підсумувала Кірсанова.

Для вирішення цього питання, Борис Дуденко і Дмитро Ганіченко провели зустріч з новим секретарем Національної інвестиційної ради Давидом Арахамї і кандидатом в народні депутати по 128 округу Олександром Хайду. Відкликані проекти законів про ратифікацію змін до фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком, які відкривали можливості отримання близько 15000000 євро кредитних коштів і грантової угоди в 5000000 євро. Які передбачалося використовувати для реконструкції мереж МКП «Миколаївводоканал».

Цей важливий проект для громади міста. Його втілення в життя повинне поліпшити якість питної води, оновити існуючу інфраструктуру комунального підприємства. При підтримці новообраного секретаря Національної інвестиційної ради Давидом Арахамї в ратифікації важливих законопроектів. Адже якщо Верховна Рада не ратифікує ці документи, заплановані проекти, цінність яких для громади міста неможливо оцінити, виявляться під загрозою. Кандидат в народні депутати по 128 округу Олександр Хайду розуміє важливість таких інфраструктурних проектів, у реалізації яких неодноразово стикався у своїй професійній діяльності і пообіцяв докласти максимум зусиль у розвитку інфраструктури водопроводу та водовідведення для добробуту громади міста. Ми сподіваємося на підтримку Президента України в розвитку інфраструктури та енергоефективності Південного регіону.